Sugjerojmë:

Tavë me njoki, çorizo dhe mocarela

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
35 minuta
Sugjerohet për:
6 persona
Kalori:
1 lugë gjelle vaj ulliri
1 qepë, e grirë hollë
2 thelpinj hudhre, te shtypura
120 g chorizo, të prerë në kubikë
2 x 400 g domate të konservuara të copëtuara
1 lugë sheqer pluhur
600 gr njoki të freskëta
125 gr top mozzarella, të prerë në copa
1 tufë e vogël borziloku, i grirë

Ngrohni vajin në një tigan mesatar mbi nxehtësi mesatare. Skuqini qepën dhe hudhrën për 8-10 minuta derisa të zbuten. Shtoni çorizon dhe skuqeni edhe për 5 minuta. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i rregulloni me kripë. Lërini të ziejnë, më pas shtoni njokit dhe gatuajini për 8 minuta, duke i përzier shpesh, derisa të zbuten. Ngrohni grilën në nxehtësi të lartë.

Përzieni ¾ e mocarelës dhe pjesën më të madhe të borzilokut përmes njokive. Hidhni përzierjen në një enë pjekjeje. Hidhni sipër mocarelën e mbetur, më pas piqeni në grilë për 3 minuta, ose derisa djathi të shkrihet dhe të marrë ngjyrë të artë. Shpërndani mbi të borzilokun e mbetur dhe shërbejeni me sallatë jeshile.

Komento