Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngroheni furrën në 400 °.
Në një tigan ngrohni 1 lugë gjelle vaj mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni kërpudhat dhe gatuajini deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, 8-10 minuta dhe hiqini me një lugë.
Në të njëjtën tigan, ngrohni 1 lugë gjelle vaj mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni qepë dhe gatuajini 8-10 minuta ose deri sa të skuqen.
Shtoni hudhër dhe 1 lugë çaji rozmarinë dhe gatuajini 30 sekonda.
Shtoni brenda birrë, 1 filxhan supë, gjethe dafine, uthull, salcë soje dhe kërpudha të thata.
Vërini të vlojnë dhe ulni nxehtësinë.
Në një tas të vogël, përzjeni misrin dhe supën e mbetur, pastaj shtoni kërpudhat.
Kthejeni në zjarr duke i nxitur vazhdimisht dhe gatuajini 1-2 minuta.
Hiqni dhe hidhni gjethet e dafinës dhe transferojeni përzierjen e kërpudhave në një tavë.
Shtresoni pataten e ëmbël në model rrethor dhe lyejeni me vaj dhe spërkatni me piper, kripë dhe rozmarinë.
Piqini derisa patatet janë gatuar rreth 20-25 minuta.
Lerini të qëndrojnë 5 minuta para se ti shërbeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment