Sugjerojmë:

Tavë kungujsh për një darkë të lehtë dhe me shije speciale

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
10 min
Sugjerohet për:
4-5 persona
Kalori:
56
4-5 kunguj mesatarë
4 vezë
4 thelpinj hudhër
3 domate mesatare
1 qepë
Vaj ulliri
Kripë dhe piper të zi

Në një tigan ngrohim vajin dhe kaurdisim qepën të grirë hollë, shtojmë kungujt të prerë në shiritë të trashë 1 cm gjerësi dhe 2-3 cm gjatësi.

Kaurdisim mirë kungujt me qepën. Shtojmë domatet të prera në kubikë ( pa lëkurë dhe lëng) si dhe hudhrat të prera hollë.

I përziejmë më kujdes, ulim temperaturën e sobës dhe i lëmë të ziejnë për 10 minuta në temperaturë mesatare të mbuluar me kapak.

Rregullojmë shijen me kripë dhe piper. Rrahim 4 kokrra vezë dhe i shpërndajmë sipër mbi kungull dhe domate.

I vendosim kapakun për 5 minuta. Në fund e largojmë kapakun. Grijmë hollë kopër ose majdanoz, e spërkasim sipër dhe e shërbejmë të ngrohtë. Shijojeni!

Komento