Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Ngroheni furrën në 200 gradë.
2.Hidhni pulën, salcën, fasulet, 1/2 filxhan supë dhe spec djegës në një tigan mbi nxehtësi mesatare deri sa të ziejë.
3.Shtoni dhe qepët dhe hiqeni nga nxehtësia.
4.Ndërkohë, kombinoni misrin me supën e mbetur dhe 1 filxhan ujë në një tigan të mesëm.
5.Lerini të ziejnë në nxehtësi të mesme, deri sa të trashet, 5 deri në 7 minuta.
6.Hiqeni nga nxehtësia dhe përzjeni djathin dhe gjalpin.
7.Shtoni 1/4 lugë çaji kripë dhe piper 1/4 lugë çaji.
8.Përhapeni përzierjen e drithërave mbi mbushjen dhe piqni rreth 30 minuta.
9.Lereni të pushojë për 15 minuta dhe shërbejeni me krem kosi.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment