Sugjerojmë:

Tamale me mish pule, qepë dhe fasule

3 gota supë pule
1 1/2 gota salcë e kuqe
Një kuti me fasule të zeza
1 lugë gjelle spec djegës
2 qepë të njoma
3/4 filxhan misër
1 filxhan me djathë çedar
1 lugë gjelle gjalpi i pakripur
Krem kosi
Kripë
Piper i zi

1.Ngroheni furrën në 200 gradë.

2.Hidhni pulën, salcën, fasulet, 1/2 filxhan supë dhe spec djegës në një tigan mbi nxehtësi mesatare deri sa të ziejë.

3.Shtoni dhe qepët dhe hiqeni nga nxehtësia.

4.Ndërkohë, kombinoni misrin me supën e mbetur dhe 1 filxhan ujë në një tigan të mesëm.

5.Lerini të ziejnë në nxehtësi të mesme, deri sa të trashet, 5 deri në 7 minuta.

6.Hiqeni nga nxehtësia dhe përzjeni djathin dhe gjalpin.

7.Shtoni 1/4 lugë çaji kripë dhe piper 1/4 lugë çaji.

8.Përhapeni përzierjen e drithërave mbi mbushjen dhe piqni rreth 30 minuta.

9.Lereni të pushojë për 15 minuta dhe shërbejeni me krem kosi.

Lini një koment