Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 220 gradë dhe shtroni një fletë pjekje.
2.Në një tas të vogël, hidhni së bashku miellin dhe ¼ lugë çaji kripë dhe piper.
3.Në një tas tjetër hidhni të bardhat e vezëve.
4.Në një tas të tretë të vogël, kombinoni thërrimet e bukës me vaj.
5.Prisni avocadot në gjysmë, hiqni farat dhe qërojini. Pritini secilën gjysmë në feta të trasha.
6.Më pas merrni fetat e avokados dhe zhytini në miell pastaj kalojini në tasin me vezë.
7.Pasi ti keni kaluar tek vezët hidhini mbi thërrimet e bukës duke i shtypur që të ngjiten mbi avokado.
8.Transferojini avokadot në fletën e përgatitur për pjekje dhe piqni deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, 20 deri në 25 minuta.
9.Ndërkohë, në një tas hidhni limen me lënngun e vet, shtoni majonezë, kripë dhe piper.
10.Sipër shtoni lakrën, qepët jeshile, specin dhe përzijini mirë.
11.Në fund shtoni majdanozin dhe mbushni tortilat me avokado dhe salcën e përgatitur. Mund t’i shërbeni me majdanoz, lime dhe salcë kosi.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment