Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Ngroheni furrën në 220 gradë dhe shtroni një fletë pjekje.
2.Në një tas të vogël, hidhni së bashku miellin dhe ¼ lugë çaji kripë dhe piper.
3.Në një tas tjetër hidhni të bardhat e vezëve.
4.Në një tas të tretë të vogël, kombinoni thërrimet e bukës me vaj.
5.Prisni avocadot në gjysmë, hiqni farat dhe qërojini. Pritini secilën gjysmë në feta të trasha.
6.Më pas merrni fetat e avokados dhe zhytini në miell pastaj kalojini në tasin me vezë.
7.Pasi ti keni kaluar tek vezët hidhini mbi thërrimet e bukës duke i shtypur që të ngjiten mbi avokado.
8.Transferojini avokadot në fletën e përgatitur për pjekje dhe piqni deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, 20 deri në 25 minuta.
9.Ndërkohë, në një tas hidhni limen me lënngun e vet, shtoni majonezë, kripë dhe piper.
10.Sipër shtoni lakrën, qepët jeshile, specin dhe përzijini mirë.
11.Në fund shtoni majdanozin dhe mbushni tortilat me avokado dhe salcën e përgatitur. Mund t’i shërbeni me majdanoz, lime dhe salcë kosi.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment