½ shalqi i vogël, lëkura dhe farat e hequra, i prerë në copa
80 gr spinaq bebe
1 avokado e pjekur, e qëruar dhe e prerë në feta
½ tufe e vogël mente, e grirë hollë
50 g feta, e grirë
lëng 1 lime
Shpëlajeni kinoan, më pas vendoseni në një tenxhere me kapak dhe mbulojeni me 200 ml ujë. Gatuajeni të mbuluar, në nxehtësi mesatare për 15 minuta ose derisa uji të jetë thithur. Mos u shqetësoni nëse ngjit pak nga fundi. Trazojeni për të ndarë kokrrat dhe më pas lërini të ftohen.
Ndërkohë, ngrohni një tigan në zjarr mesatar dhe skuqni farat e kungullit për 1 min ose derisa të fillojnë të skuqen. Hidheni në një tas për servirje ose në një pjatë me shalqirin, spinaqin, avokadon, menten dhe fetën. Hidhni kinoan, më pas shtrydhni lëngun e lime-it me një majë luge kripë.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento