1.Në fillim lajmë e pastrojmë peshkun( që zakonisht përdoret peshk i madh dhe pa shumë dhajmë) dhe e futim në një tenxhere të ziejë bashkë me degn e selinosë.
2.I lemë të zihen në zjarr të ngadaltë deri sa të vlojnë.
3.Ndërkohë që peshku zien shtojini dhe kripën.
4.Më pas merrni perimet, pastrojini dhe pritini në copa të vogla pak a shumë në të njëjtën madhësi.
5.Vendosni tiganin në zjarr me pak vaj ulliri dhe hidhni qepën të skuqet.
6.Heqim peshkun nga vala dhe e shtojmë tek qepa e skuqur.
7.Gjithashtu shtoni dhe perimet e tjera dhe lërini të zihen për 15-20 minuta.
8.Rregullojeni për shije me kripë e piper sipas dëshirës.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment