Vendosni një ibrik të ziejë ndërsa qepën e prisni imët.
Ngrohni vajin në një tenxhere mesatare, shtoni qepën dhe skuqeni për 2 minuta, ndërsa hudhrat i prisni në feta dhe karotat i prisni në kubikë. Shtojini në tigan dhe skuqini për pak kohë në zjarr.
Hidhni 1 litër ujë të valuar nga ibriku, përzieni thjerrëzat dhe kubin e koncentartit, më pas mbulojeni tenxheren dhe ziejini në zjarr mesatar për 15 minuta derisa thjerrëzat të zbuten.
Hiqeni nga zjarri dhe përzieni majdanozin. Hidhni në tasa dhe spërkateni me gjethe majdanozi, nëse dëshironi.
Mollët i vendosim në një tavë dhe i përziejmë me sheqerin kaf dhe kanellën. Në një tas, përziejmë miellin dhe sheqerin e bardhë. Shtojmë gjalpin dhe e punojmë me gishta derisa të formohen thërrime si rërë e trashë. Hedhim...
Shkrijmë çokollatën në banjë marie dhe e lëmë të ftohet paksa. Ndërkohë, rrahim të verdhat e vezëve me sheqerin derisa të bëhen të hapura në ngjyrë dhe i shtojmë te çokollata e shkrirë. Shtojmë edhe lëngun e portokallit, nëse...
Grijmë biskotat dhe i përziejmë me gjalpin e shkrirë. I shtypim në një tavë të rrumbullakët (diametri 20-22 cm) dhe e vendosim në frigorifer për 30 minuta. Në një tas, rrahim kremin e djathit me sheqerin derisa të bëhet...
Komento