Supë me qumësht kokosi dhe pastë kerri sipas kuzhinës aziatike
1 lugë gjelle vaj susami
1 lugë çaji xhenxhefil të grirë
2 lugë pastë kerri të kuqe
1/2 qepë e kuqe
4 thelpinj hudhër të grirë
¼ lugë çaji kripë
¼ lugë çaji piper i zi
1 lugë gjelle salcë soje
2 lugë sheqer
3 gota supë perimesh
1 kanaçe qumësht të arrës së kokosit
1 grusht spinaq
1 lime
Borzilok
Lakra vjollcë
1.Në një tigan mbi nxehtësinë e mesme ngrohni vajin e susamit. 2.Shtoni në të xhenxhefilin e grirë dhe pastën e kerrit dhe përzijini që ta skuqen për rreth 1 minutë. Shtoni në të qepën e copëtuar dhe hudhrën dhe gatuajeni derisa qepa të jetë pak e tejdukshme, rreth 5 minuta. 3.Shtoni sipër kripën, piperin e zi, sheqerin dhe përziejini sëbashku. 4.Shtoni qumështin e arrës së kokosit dhe supën e perimeve. 5.Lëreni supën të ziejë për 10-15 minuta. 6.Shtrydhni sipër lime dhe përziejeni. 7.Hiqeni nga soba dhe shtoni lakrën lejla dhe të gjithë përbërësit e tjerë që nuk keni hedhur. 8.Përzijeni mirë supën dhe shërbejeni sa të ftohet pak. (Këtë supë mund ta bëni dhe me noodles).
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment