Sugjerojmë:

Supë me qumësht kokosi dhe pastë kerri sipas kuzhinës aziatike

1 lugë gjelle vaj susami
1 lugë çaji xhenxhefil të grirë
2 lugë pastë kerri të kuqe
1/2 qepë e kuqe
4 thelpinj hudhër të grirë
¼ lugë çaji kripë
¼ lugë çaji piper i zi
1 lugë gjelle salcë soje
2 lugë sheqer
3 gota supë perimesh
1 kanaçe qumësht të arrës së kokosit
1 grusht spinaq
1 lime
Borzilok
Lakra vjollcë

1.Në një tigan mbi nxehtësinë e mesme ngrohni vajin e susamit.
2.Shtoni në të xhenxhefilin e grirë dhe pastën e kerrit dhe përzijini që ta skuqen për rreth 1 minutë. Shtoni në të qepën e copëtuar dhe hudhrën dhe gatuajeni derisa qepa të jetë pak e tejdukshme, rreth 5 minuta.
3.Shtoni sipër kripën, piperin e zi, sheqerin dhe përziejini sëbashku.
4.Shtoni qumështin e arrës së kokosit dhe supën e perimeve.
5.Lëreni supën të ziejë për 10-15 minuta.
6.Shtrydhni sipër lime dhe përziejeni.
7.Hiqeni nga soba dhe shtoni lakrën lejla dhe të gjithë përbërësit e tjerë që nuk keni hedhur.
8.Përzijeni mirë supën dhe shërbejeni sa të ftohet pak.
(Këtë supë mund ta bëni dhe me noodles).

Lini një koment