20-30 min/ Dreka/ Kuzhinë/ Kuzhinë aziatike/ RECETA/ SA KOHË KE?/ Vegjetariane

Supë me qumësht kokosi dhe pastë kerri sipas kuzhinës aziatike

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Ingredientët

  • 1 lugë gjelle vaj susami
  • 1 lugë çaji xhenxhefil të grirë
  • 2 lugë pastë kerri të kuqe
  • 1/2 qepë e kuqe
  • 4 thelpinj hudhër të grirë
  • ¼ lugë çaji kripë
  • ¼ lugë çaji piper i zi
  • 2 lugë sheqer
  • 1 lugë gjelle salcë soje
  • 1 kanaçe qumësht të arrës së kokosit
  • 3 gota supë perimesh
  • 1 lime
  • Borzilok
  • 1 grusht spinaq
  • Lakra vjollcë

Udhëzimet

1

Në një tigan mbi nxehtësinë e mesme ngrohni vajin e susamit.

2

Shtoni në të xhenxhefilin e grirë dhe pastën e kerrit dhe përzijini që ta skuqen për rreth 1 minutë. Shtoni në të qepën e copëtuar dhe hudhrën dhe gatuajeni derisa qepa të jetë pak e tejdukshme, rreth 5 minuta.

3

Shtoni sipër kripën, piperin e zi, sheqerin dhe përziejini sëbashku.

4

Shtoni qumështin e arrës së kokosit dhe supën e perimeve.

5

Lëreni supën të ziejë për 10-15 minuta.

6

Shtrydhni sipër lime dhe përziejeni.

7

Hiqeni nga soba dhe shtoni lakrën lejla dhe të gjithë përbërësit e tjerë që nuk keni hedhur.

8

Përzijeni mirë supën dhe shërbejeni sa të ftohet pak.

9

(Këtë supë mund ta bëni dhe me noodles).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply