1.Hiqini pjesën jeshile preshit, më pas priteni më dysh për së gjati, por pa i ndarë dy pjesët. Pastaj shpëlajeni.
2.Qëroni patatet dhe lajini. Ngrohni një lugë vaj dhe pak gjalpë në një tenxhere, shtoni preshin dhe skuqeni ngadalë, në mënyrë që të mos humbasë ngjyrën.
3.Kur të bëhet transparent, shtoni patatet e grira me grirëse në copëza të mëdha, përziejini dhe më pas shtoni një litër ujë valë, kripë, një gjethe dafine dhe një kokërr karafil.
4.Pasi uji të ketë zier përsëri, shtoni 2 copat e pulës, mbulojini dhe ziejini për 45 minuta. Më pas hiqini copat e pulës, pritini në copa të vogla dhe hidhini përsëri në tenxhere.
5.Shërbejeni supën me pak piper dhe pak bukë të thekur.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento