Supë me pulë, patate dhe presh. Receta e një pjate të thjeshtë, por unike

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
15 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
339
1 presh
2 patate
1 lugë vaj
Pak gjalpë
Një litër ujë i vluar
Një gjethe dafine
Një kokërr karafil
2 copa gjoksi pule (rreth 400 gr)
Kripë dhe piper
Bukë e thekur

1.Hiqini pjesën jeshile preshit, më pas priteni më dysh për së gjati, por pa i ndarë dy pjesët. Pastaj shpëlajeni.

2.Qëroni patatet dhe lajini. Ngrohni një lugë vaj dhe pak gjalpë në një tenxhere, shtoni preshin dhe skuqeni ngadalë, në mënyrë që të mos humbasë ngjyrën.

3.Kur të bëhet transparent, shtoni patatet e grira me grirëse në copëza të mëdha, përziejini dhe më pas shtoni një litër ujë valë, kripë, një gjethe dafine dhe një kokërr karafil.

4.Pasi uji të ketë zier përsëri, shtoni 2 copat e pulës, mbulojini dhe ziejini për 45 minuta. Më pas hiqini copat e pulës, pritini në copa të vogla dhe hidhini përsëri në tenxhere.

5.Shërbejeni supën me pak piper dhe pak bukë të thekur.

Komento