1.Hiqini pjesën jeshile preshit, më pas priteni më dysh për së gjati, por pa i ndarë dy pjesët. Pastaj shpëlajeni.
2.Qëroni patatet dhe lajini. Ngrohni një lugë vaj dhe pak gjalpë në një tenxhere, shtoni preshin dhe skuqeni ngadalë, në mënyrë që të mos humbasë ngjyrën.
3.Kur të bëhet transparent, shtoni patatet e grira me grirëse në copëza të mëdha, përziejini dhe më pas shtoni një litër ujë valë, kripë, një gjethe dafine dhe një kokërr karafil.
4.Pasi uji të ketë zier përsëri, shtoni 2 copat e pulës, mbulojini dhe ziejini për 45 minuta. Më pas hiqini copat e pulës, pritini në copa të vogla dhe hidhini përsëri në tenxhere.
5.Shërbejeni supën me pak piper dhe pak bukë të thekur.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento