30-60 min/ Darka/ Kuzhinë/ Kuzhinë mesdhetare/ RECETA/ SA KOHË KE?

Supë me presh, salmon dhe mustardë

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Koha e përgatitjes: 5 min Koha e gatimit: 30 min

Ingredientët

  • 6 fileto salmoni të freskët pa lëkurë
  • 1 qepë
  • 2 presh – vetëm pjesa e bardhë e tyre
  • 3 karrota
  • Lëngu i 1 limoni
  • 1 tufë majdanoz
  • 3 lugë gjalpë
  • 400 ml pana për kuzhinë
  • 300 ml lëng perimesh
  • 2 lugë miell
  • 2 lugë mustardë
  • Kripë
  • Piper

Udhëzimet

1

Filetot e salmonit i ndajmë në kubikë jo shumë të vegjël.

2

Preshët e pastruar, i presim në rrota të holla.

3

Karotat i qërojmë, i lajmë, i presim në rrota të holla dhe më pas i ziejmë në tenxhere me ujë të valuar derisa të zbuten.

4

Heqim karotat dhe ziejmë preshët për 5 minuta që nga momenti kur marrin valë.

5

I kullojmë dhe i lëmë mënjanë.

6

Në një tigan, tretim 1 lugë gjalpë dhe skuqim qepën të grirë hollë, karotat, preshin dhe kubikët e salmonit.

7

I skuqim për 6-8 minuta duke i përzier vazhdimisht me lugë druri. Heqim tiganin nga zjarri dhe e lëmë mënjanë.

8

Në një tenxhere, shkrijmë 2 lugët e gjalpit që na kanë mbetur bashkë me miellin dhe kur ky i fundit të marrë ngjyrë, shtojmë lëngun e valuar të perimeve dhe e përziejmë vazhdimisht me rrahësin e vezëve me dorë që mielli të mos krijojë kokrriza.

9

Pas pak minutash, shtojmë panën dhe mustardën.

10

E rregullojmë për kripë e piper.

11

Shtojmë këtu përzierjen me karrota e salmon që kemi në tigan, i përziejmë me lugë druri dhe pas 2 minutash e heqim tenxheren nga zjarri.

12

Shtojmë lëngun e limonit dhe supa është gati për t’ushërbyer.

13

Me copat jeshile të preshit, të prera hollë, dekorojmë pjatat.

You Might Also Like