4 patate të mëdha të pjekura, të qëruara dhe të prera në kubikë
4 qepë të njoma, të copëtuara
1 ¼ gota djathë Cheddar të copëtuar
1 filxhan krem pana
1 lugë çaji kripë
1 lugë çaji piper i zi i bluar
1.Vendosni proshutën në një tigan të madh dhe të thellë. Gatuajini në zjarr mesatar derisa të skuqen. Kullojeni, copëtojeni dhe lëreni mënjanë.
2. Në një tenxhere ose tavë , shkrini margarinën në nxehtësi mesatare dhe shtoni miellin derisa të skuqet pak. Gradualisht përzieni qumështin, duke lëvizur vazhdimisht derisa të trashet. Më pas shtoni patatet dhe qepët.
3.Ulni nxehtësinë dhe ziejini për 10 minuta. Dhe në fund bashkoni dhe proshutën, djathin, panën, kripën dhe piperin.
4.Vazhdoni gatimin, duke e përzier shpesh, derisa djathi të shkrihet.
Udhëzime: Lyeje shpatullën e qengjit me vaj ulliri, lëng limoni, hudhër dhe rozmarinë. Vendose në furrë në 180°C për rreth 1 orë, ose derisa të jetë gatuar mirë. Piq karrotat dhe kungullin e njomë në furrë si garniturë.Ruaj Recetën
Udhëzime: Vendos mishin e viçit të ziejë në ujë për 1-2 orë deri sa të jetë i butë. Shto karrotat, kungullin, selinon dhe barishtet. Lëri të ziejnë për 20-30 minuta deri sa perimet të zbuten. Shërbeje supën me pak...
Komento