Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë e mesme gatuani proshutën në yndyrën e saj derisa të freskët (8-10 min).
Hiqni me një lugë nga tigani në një pjatë të veshur me peshqir.
Lini 3 lugë çaji vaj në tenxhere dhe shtoni qepët e copëtuara dhe selinonë dhe gatuajeni 4 minuta ose derisa të zbuten, duke e nxitur herë pas here, pastaj shtoni 2 karafil hudhër.
Shtoni patate të ëmbël të prerë në feta, 1/2 lugë gjethe trumze dhe 2 lugë kripë.
Sipër shtoni 4 gota supë pule, mbuloni pjesërisht dhe zieni 20 minuta ose derisa patatet e ëmbla të shpohen lehtë me pirun.
Lëreni të zihet dhe hidheni supen në blender të bëhet pure.
Kthejeni supën në tenxhere dhe shtoni 1 filxhan qumësht kokosi dhe kripë e piper për shije nëse dëshironi.
Shërbejeni të ngrohtë me proshutën e skuqur dhe dekorojeni me majdanoz të copëtuar.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment