Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere të madhe në zjarr mesatar shkrini gjalpin, shtoni preshin dhe skuqeni derisa të zbutet.
Shtoni misrin, gjethen e dafinës dhe hudhrën dhe vijoni ta gatuani për 3-4 minuta.
Hidhni lëngun e pulës dhe rregullojeni me kripë, piper dhe piper kajen. Lëreni të ziejë për 20 minuta.
Transferojeni supën në një blender dhe procesojeni derisa të jetë bërë kremoze.
Rikthejeni supën në tenxhere dhe shtoni panën. Trazojeni në zjarr të ulët derisa të jetë bërë një masë e vetme dhe shërbejeni të ngrohtë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento