Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Nxehni vaji në një tigan të mesëm mbi nxehtësinë mesatare.
2.Hidhni qepët e grira deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, rreth 5 minuta.
3.Ngadalë shtoni karrotat, selinonë dhe terragonin dhe vazhdoni ta gatuani edhe 5 minuta, ose derisa karrotat të jenë zbutur.
4.Shtoni lëngun e perimeve dhe verën dhe lërini të valojnë.
5.Uleni pak nxehtësinë dhe vazhdoni ta gatuani 15 minuta më gjatë.
6.Shërbejeni të nxehtë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment