Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Një supë si kjo nuk zhgënjen, sepse përveçse është shumë e shijshme, lufton të ftohtin dhe virozat. E pasur me beta karoten nga karotat, antioksidantë nga shafrani dhe xhinxheri, proteina, fibra e kalium nga thjerrëzat, kjo supë është vërtet e ushqyeshme dhe ka vlerën e një medikamenti.
Gatuajini karotat në avull derisa të zbuten. Pritini në formë rrethore dhe lërini mënjanë.
Bashkoni ¼ lugë çaji shafran Indie, 2 copat e xhinxherit, specat jeshile the thjerrëzat, shtoni ujë dhe ziejini derisa thjerrëzat të zbuten e jo të jenë al dente.
Më pas hiqini specat jeshile dhe copat e xhinxherit dhe grijini imët. Lërini mënjanë.
Në një tigan ngrohni vajin e ullirit. Shtoni qepët e grira dhe kaurdisini derisa të bëhen të tejdukshme.
Shtoni xhinxherin dhe specat jeshile të prera, xhinxherin e grirë imët (1 lugë gjelle) dhe domatet. Gatuajini për 3-5 minuta.
Shtoni aty shafranin e mbetur, piperin e kuq, uthullën, kripën. Shtoni dhe karotat e thjerrëzat e ziera dhe përziejini mirë.
Pasi përzierja të ftohet pak, transferojeni në blender dhe shtoni gradualisht dy 2 gota ujë.
Transferojeni përsëri në tenxhere dhe ziejeni për disa minuta në nxehtësi mesatare.
Gradualisht shtoni një tjetër gotë ujë për të arritur konsistencën e duhur të supës.
Shtoni gjalpin bimor nëse dëshironi dhe shërbejeni me qepët e njoma të prera.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment