Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
Në një tigan të mesëm mbi nxehtësinë mesatare hidhni vajin të nxehet.
Shto salçiçet dhe gatuajini deri sa të marrin ngjyrë të artë në të dyja anët, 4 deri në 5 minuta.
Hiqini dhe vendosini në një tenxhere me nxehtësi të ngadaltë.
Kombinoni fasulet e bardha, hudhra, qepë, karrota, selino, trumzë dhe gjethe dafine në tenxhere bashkë me salçiçet.
Shtoni kripë dhe piper.
Shtoni supën e pulës dhe shtoni ujë për të kombinuar.
Gatuajeni në nxehtësi të ulët për disa minuta.
Shtoni lakrën jeshile dhe gatuajeni 10 deri 15 minuta më shumë.
Hiqini fletët e dafinës dhe trumzës.
Për të shërbyer hidhni sipër djathin parmixhano.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment