Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Prisni gjethet e majdanozit dhe lërini mënjanë.
Nxehni 2 lugë vaj në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni qepë, karrota, hudhra, majdanoz të copëtuar dhe ½ lugë çaji kripë dhe gatuajini deri sa të zbuten, 8 - 10 minuta.
Shtoni pure kungulli, pluhur djegës dhe xhenxhefil dhe gatuajini duke e nxitur shpesh, rreth 2 minuta.
Shto supën dhe 1 ½ gota ujë dhe lërini të vlojnë.
Ulni nxehtësinë në të ulët dhe lereni rreth 15 minuta.
Ndërkohë, kombinoni 2 lugë vaj dhe qepët e njoma në një tigan të vogël, në nxehtësi të lartë dhe gatuajini deri sa qepët të fillojnë të nxihen.
Zvogëloni nxehtësinë dhe vazhdoni të gatuani 2-3 minuta më shumë.
Transferoni qepët në një pjatë të veshur me peshqir letre me një lugë dhe hidhni vajin duke e marinuar me pak kripë.
Hidhni qumështin e kokosit në një tas të mesëm deri sa të trashet dhe lëreni mënjanë.
Hidheni supën në blender për ta bërë pure dhe shtoni 1 lugë çaji kripë dhe piper të freskët.
Shërbejeni supën në pjata me qumësht kokosit, qepë të njoma dhe majdanoz.
Shërbejeni me lime gjithashtu.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment