Supë kungulli me qepë të njoma dhe qumësht kokosi

Koha e përgatitjes: 15 min Koha e gatimit: 20 min

Ingredientët

  • Majdanoz të freskët
  • 4 lugë vaj ulliri
  • 1 qepë të verdhë
  • 2 karrota
  • 2 karafil hudher
  • 2 lugë çaji kripë
  • 1 kuti me pure kungulli
  • 1 lugë çaji pluhur djegës
  • 1 lugë gjelle xhenxhefil të freskët
  • 4 gota supë pule ose supë perimesh
  • 2 qepë të njoma
  • Piper i zi
  • 1 filxhan qumësht kokosi
  • Lime, për servirje

Udhëzimet

1

Prisni gjethet e majdanozit dhe lërini mënjanë.

2

Nxehni 2 lugë vaj në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare.

3

Shtoni qepë, karrota, hudhra, majdanoz të copëtuar dhe ½ lugë çaji kripë dhe gatuajini deri sa të zbuten, 8 - 10 minuta.

4

Shtoni pure kungulli, pluhur djegës dhe xhenxhefil dhe gatuajini duke e nxitur shpesh, rreth 2 minuta.

5

Shto supën dhe 1 ½ gota ujë dhe lërini të vlojnë.

6

Ulni nxehtësinë në të ulët dhe lereni rreth 15 minuta.

7

Ndërkohë, kombinoni 2 lugë vaj dhe qepët e njoma në një tigan të vogël, në nxehtësi të lartë dhe gatuajini deri sa qepët të fillojnë të nxihen.

8

Zvogëloni nxehtësinë dhe vazhdoni të gatuani 2-3 minuta më shumë.

9

Transferoni qepët në një pjatë të veshur me peshqir letre me një lugë dhe hidhni vajin duke e marinuar me pak kripë.

10

Hidhni qumështin e kokosit në një tas të mesëm deri sa të trashet dhe lëreni mënjanë.

11

Hidheni supën në blender për ta bërë pure dhe shtoni 1 lugë çaji kripë dhe piper të freskët.

12

Shërbejeni supën në pjata me qumësht kokosit, qepë të njoma dhe majdanoz.

13

Shërbejeni me lime gjithashtu.

Lini një koment