Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe. Skuqini qepët derisa të zbuten dhe të fillojnë të marrin ngjyrë të artë. Hidhni hudhrën, tulin e kungullit, thjerrëzat dhe trumzën dhe më pas hidhni lëngun e nxehtë. I rregulloni me kripë, mbulojeni dhe ziejini për 20-25 minuta derisa thjerrëzat dhe perimet të zbuten.
Ndërkohë lani farat e kungullit. Hiqni çdo copë tuli që ka mbetur ende pas tyre dhe më pas thajini me letër kuzhine. Ngrohni 1 lugë vaj në një tigan që nuk ngjit dhe skuqni farat derisa të fillojnë të kërcejnë dhe të skuqen. Përziejini shpesh, por mbuloni tiganin në mes për t’i mbajtur ato në të. Kur farat të duken të skuqura dhe të thekura, shtoni pak kripë dhe pak sheqer dhe përzieni mirë.
Procesoni përzierjen e gatuar të kungujve me një blender dore ose në një përpunues ushqimi derisa të jetë homogjene, më pas shtoni kremin dhe procesojeni përsëri. Provojeni për kripë. Shërbejeni me një lugë krem fraîche, disa gjethe trumze dhe farat e thekura të shpërndara sipër.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento