Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Ngroheni gjalpin në një tigan të madh dhe skuqini qepët dhe hudhrat për 5 minuta deri sa të zbuten.
Shtoni kërpudhat dhe nxitini me butësi për 5 minuta.
Hidhni supën dhe të shtoni kripë dhe piper të zi.
Ziejeni për 10 minuta derisa kërpudhat janë shumë të buta.
Hiqeni nga nxehtësia dhe lereni të ftohet për 5 minuta, pastaj hidheni supën në një blender derisa të bëhet pure.
Shtoni pana në supë dhe ngroheni për 2-3 minuta.
Shtoni erëzat për shije dhe sherbejeni me majdanoz dhe kërpudha të copëtuara.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment