Supë krem karotë me patate, ide e shkëlqyer për darkën!
1/2 gotë lëng portokalli
600 ml lëng perimesh
1 qepë
1 thelpi hudhër
4 karota
3 patate
1 gotë qumësht
Kripë dhe piper të zi
Pak vaj ulliri
1.Ngrohim vajin dhe aromatizojmë atë me 1 thelpi hudhër. Shtojmë qepën dhe e kaurdisim atë sa të zbutet.
2.Shtojmë karotat të prera në feta. I kaurdisim së bashku me qepën dhe i shuajmë ato në 1/2 gote lëng portokalli.
3.E lëmë sa karota të përthithë lëngun e portokallit dhe shtojmë patatet dhe lëngun e perimeve.
4.Rregullojmë shijen me kripë dhe piper dhe lëmë perimet të ziejnë për 25 minuta.
5.Kalojmë supën në blender dore dhe e kthejmë atë në krem.
6.E vendosim përsëri në zjarr dhe shtojmë 1 gotë qumësht ose 100 ml krem pure.
7.E servirim duke e shërbyer me disa gjethe majdanozi sipër. Ju bëftë mirë!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment