Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Një pjatë e parë e thjeshtë dhe kremoze, supa me perime është shumë e shijshme dhe delikate, ideale për vaktin e darkës së çdo dite. Është e thjeshtë për t’u përgatitur dhe në harmoni me ëmbëlsinë e karotave.
Qëroni karotat dhe patatet, lajini dhe pritini në copa. Eliminoni gjethet e jashtme të preshve dhe hiquni pjesën jeshile, lajini dhe pritini në feta. Qëroni copën e xhinxherit, grijeni dhe lani një tufë bar qepe. Pritini imët më pas.
Në një tenxhere zieni 1 l brodo perimesh, shtoni perimet dhe lërini për 20 minuta, më pas shtoni xhinxherin, përziejini mirë, hiqini nga zjarri dhe frulojini derisa të merrni një krem të shijshëm. Shtojini kripë.
Vendosni në zjarr një tenxhere me ujë të kripur dhe zieni aty orizin sipas kohës së treguar në paketim. Kullojeni dhe përziejeni me pak gjalpë dhe barin e qepës.
Vendoseni supën krem të karotave në piata, shërbejeni duke u vendosur orizin në qendër dhe hidhuni pak piper.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment