Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
1.Bizelet e ngrira i hedhim për 10 minuta në tenxhere me ujë të valuar e kripë.
2.I kullojmë dhe i hedhim direkt në një tas me ujë e akull që të ruajnë ngjyrën jeshile.
3.Më pas i kullojmë dhe i hedhim në një tenxhere ku kemi hedhur gjalpin dhe hudhrën të skuqen bashkë me 4-5 gjethe mente.
4.Shtojmë 2 gota me lëng dhe i lëmë në zjarr për 5 minuta.
5.Grijmë të gjithë masën në blender, duke shtuar lëng sipas nevojës për të patur kremozitetin që duam. E rregullojmë për kripë e piper.
6.Proshuten të prerë në copa të vogla, e vëmë të thekërrohet në një tigan pa vaj.
7.I heqim dhe u pastrojmë yndyrën e tepërt me letër kuzhine.
8.Shërbejmë kremin me bizele duke i vënë sipër djathin mozzarella, gjethe mente, proshutë, pak piper e disa pika vaj ulliri.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment