Ngroheni vajin e ullirit në nxehtësi mesatare në një tenxhere. Shtoni hudhrën e grirë dhe ziejini për 30 sekonda deri në 1 minutë derisa të marrë ngjyrë kafe të lehtë dhe të lëshojë aromën. Shtoni të dy kanaçet me domate, lëngun e perimeve, hudhrën pluhur, pluhurin e qepës, ½ lugë çaji kripë dhe borzilokun. Lëreni të ziejë.
Ziejini për 15 deri në 20 minuta derisa të trashet pak dhe shija e domates të zbutet. Më pas përpunojeni supën me një blender dore ose transferojeni me kujdes në një blender me enë dhe përziejeni derisa të jetë homogjene .
Shtoni ¼ lugë çaji kripë dhe 2 lugë gjelle gjalpë të kripur. Për një supë më të pasur, mund të përzieni edhe me një spërkatje me pana
Është një nga historitë më simpatike të botës së gastronomisë: një eksplorues i guximshëm venecian, Marco Polo, udhëton për vite të tëra në Lindjen e largët misterioze. Kur kthehet më në fund në Itali në vitin 1295, ai sjell...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Komento