Ngroheni vajin e ullirit në nxehtësi mesatare në një tenxhere. Shtoni hudhrën e grirë dhe ziejini për 30 sekonda deri në 1 minutë derisa të marrë ngjyrë kafe të lehtë dhe të lëshojë aromën. Shtoni të dy kanaçet me domate, lëngun e perimeve, hudhrën pluhur, pluhurin e qepës, ½ lugë çaji kripë dhe borzilokun. Lëreni të ziejë.
Ziejini për 15 deri në 20 minuta derisa të trashet pak dhe shija e domates të zbutet. Më pas përpunojeni supën me një blender dore ose transferojeni me kujdes në një blender me enë dhe përziejeni derisa të jetë homogjene .
Shtoni ¼ lugë çaji kripë dhe 2 lugë gjelle gjalpë të kripur. Për një supë më të pasur, mund të përzieni edhe me një spërkatje me pana
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento