Sugjerojmë:

Studimi: Njerëzit që duken më të vegjël, jetojnë më gjatë!

Shkencëtarët nga Danimarka studiuan 387 çifte binjakësh të viteve ’70, ’80, ’90 dhe zbuluan se vetëm shikimi në fytyrën e dikujt është i mjaftueshëm për të treguar nëse një person do të jetojë deri në një moshë më të vjetër apo jo.

11 Health Facts That Made Us Say, “Whaaat?”

Me fjalë të tjera, nëse një person duket më i ri se mosha e tij aktuale, ai do të jetojë më gjatë se një person që duket më i madh për moshën që ka.

Shkencëtarët kanë provuar se kjo është programuar në nivelin e ADN-së. Pjesët kyçe të ADN-së të quajtura telomere, të cilat tregojnë aftësinë e qelizave për t’u “replikuar”, janë gjithashtu të lidhura me atë se si duket një person i ri. Pra, njerëzit që duken më të rinj, kanë telomere të shkurtra.

Po ju a jeni njëri prej tyre? Nëse jo, a njihni njerëz që duken më të vegjël sesa mosha që kanë aktualisht?

Lini një koment