Studimi i ri: Konsumimi i këtij fruti ul ndjeshëm prekjen nga ataku kardiak
Konsumimi i avokados mund të ndihmojë në uljen e rrezikut të atakut kardiak, veçanërisht nëse e konsumoni atë në vend të ushqimeve të yndyrshme si gjalpi, djathi ose proshuta, sugjeron një studim i ri.
Sipas një studimi të kryer në SHBA, njerëzit që hanin të paktën dy racione avokado në javë – afërsisht një avokado të plotë – kishin 21 për qind më pak të ngjarë të pësonin një atak kardiak sesa njerëzit që nuk e konsumonin kurrë ose vetëm rrallë këtë ushqim. Avokado, megjithatë, nuk dukej se ndikonte në rrezikun e goditjes në tru.
Avokadot mund të japin përfitime të mëdha si pjesë e dietës mesdhetare të shëndetshme për zemrën që është e pasur me fruta dhe perime. Një dietë tipike mesdhetare ka gjithashtu shumë drithëra, bishtajore, arra dhe fara; përdor vaj ulliri për një burim të shëndetshëm yndyre; përfshin sasi të moderuar të proteinave nga burime si qumështi, vezët, peshku dhe shpendët në moderim; dhe kufizon mishin e kuq dhe të përpunuar.
Zëvendësimi i gjysmë porcioni në ditë margarinë, gjalpë, vezë, kos, djathë ose mish të përpunuar si proshuta me avokado mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare si sulmet në zemër me 16 deri në 22 për qind, vlerësoi studimi.
Çfarë duhet të bëni për të normalizuar organizmin pas një nate ku e keni tejkaluar me ushqim, ëmbëlsira dhe alkool? Më poshtë keni listën e ushqimeve që do t’ju ndihmojnë të normalizoni dhe pastroni organizmin, në një dietë Detox....
Gjatë periudhës së shtatzanisë, të gjitha bëhemi shumë më të ndërgjegjshme për mënyrën tonë të të ushqyerit, se çfarë duhet të hamë e çfarë jo. Megjithatë, jo gjithmonë është e lehtë t’i kategorizosh ushqimet dhe pijet në çfarë DUHET...
Për të evituar infenksionet në veshka është ideale të konsumoni ushqime të shëndetshme që sigurojnë një larmi vitaminash, mineralesh dhe antioksidantësh që sigurojnë pastrimin e veshkave por që kanë sasi të vogla kaliumi dhe fosfori. Ushqimet që përmbajnë antioksidantë mund të...
Lini një koment