Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Të gjithë e njohim strudelin e famshëm me mollë, një recetë tipike e Trentinos në Itali. Por e dinit që strudeli është shumë i mirë edhe në versionin e kripur? Sot jua prezantojmë si një pjatë të dytë origjinale, duke zëvendësuar mbushjen e frutave me një miks të kripur specash, djathi e ullinjsh. Është një pjatë që mund ta përgatini më herët dhe ta shijoni në momentin që nuk keni kohë të gatuani.
Si fillim, përgatisni mbushjen. Lani, zbrazni dhe prisni specat. Merrni një tigan dhe nxeheni dy lugë vaj ulliri. Skuqni qepën, shtoni më pas specat dhe rregullojini me kripë e piper. Kujdes me kripën, mos harroni që ka dhe djathi e ullinjtë. Në mes të kohës së skuqjes shtoni dhe ullinjtë e zinj. Lërini në zjarr për 10 minuta.
Hapni petën sfoliat dhe mbusheni me përgatitjen e specave dhe ullinjve si dhe djathin e prerë në feta duke e rrotulluar me kujdes. Bëni kujdes me anët. Mos harroni të lini 5 cm për cdo anë për të mbyllur sicc dhet strudelin,.
Bëni disa prerje horizontale me majën e thikës në sipërfaqe. Lyeni më pas sipërfaqen e strudelit me pak qumësht dhe vendoseni në furrë të parangrohur në 180 gradë për gjysmë ore.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment