Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Të thjeshta dhe të shpejta për t’u përgatitur, simitet e ëmbla të bëra në shtëpi janë një mëngjes ose vakt zemre perfekt për fëmijët. Mund të përgatiten shumë thjesht në shtëpi. Mund të përgatiten edhe njëherë në javë dhe të ruhen të mbështjella me letër kuzhine. Kështu do të qëndrojnë të buta edhe për 5 ditë.
Ngrohni qumështin me sheqerin, më pas hidhini në një enë dhe shkrini aty majanë.
Në një tas tjetër, sitni dy llojet e miellit, zbusni gjalpin dhe shtojini tek përbërja me qumësht, sheqer e maja. Punojini derisa të merrni një brumë të butë dhe elastik.
Lëreni brumin të vijë në një vend të ngrohtë i mbuluar për një orë.
Pas kësaj kohe, ndajeni brumin në dy pjesë. Tek njëra pjesë ndërfusni copëzat e çokollatës, tek tjetra fistikët e thërrmuar.
Formoni topa në madhësinë e një arre (pasi do të fryhen shumë) dhe më pas vendosini në një tavë ku keni shtruar letër furre.
Lërini të vijnë për dy orë dhe më pas piqini në 160 gradë për 20-25 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment