Siç i bënte gjyshja: Ja si të përgatisni japrakë me gjethe rrushi
40 gjethe rrushi
1 gote oriz
5-6 qepë të njoma
Një tufë majdanoz
2 filxhanë kafeje vaj ulliri
Një filxhan çaji me mish të grirë (sipas dëshirës)
Lëngu i një kokrre limoni
Nenexhik
Kripë
Kopër
1.Pastroni gjethet e rrushit dhe lërini të ziejnë për 8-10 minuta.
2.Kullojini dhe hapini ndërkohë që janë ende të nxehta sepse kur ftohen, gjethet ngjiten me njëra-tjetrën.
3.Pasi t’i keni pastruar dhe grirë, qepët e njoma skuqini në një tigan me vaj ulliri dhe më pas, shtoni orizin dhe mishin e grirë.
4.Vijoni skuqjen dhe shtoni kripën, koprën dhe nenexhikun. Pas pak minutash, hiqeni tiganin nga zjarri.
5.Gjetheve të rrushit prijini bishtat dhe vendosini në mes një lugë gjelle nga mbushja. Më pas mbështillenin në formë roleje duke mbledhur fillimisht anët.
6.Në një tenxhere, shtroni disa gjethe rrushi dhe mbi to vendosni japrakët e përgatitur. Hidhini kripë, një gotë e gjysmë ujë dhe vaj ulliri. Vendosini përispër një pjatë dhe lërini të ziejnë derisa të pijnë ujin.
7.Vendosini në pjatë dhe shërbejini me pak lëng limoni.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment