Sugjerojmë:

Si të presim një lakër kineze? Ja guida e thjeshtë me 5 hapa

Lakra kineze së fundmi po gjen një përdorim të gjerë edhe në vendin tonë. Ajo është variteti i lakrës që përdoret tek sallata e famshme çezar.

Një dorë e vogël nga lakra kineze përmban 30% të dozës ditore të vitaminës A, vitaminës C dhe folatë, kaq e rëndësishme për nënat në pritje të ëmbël. Kjo lloj lakre përmban gjithashtu kalium dhe hekur.

Por si qërohet një lakër kineze?

Le t’i hedhin një sy guidës më poshtë:

Merreni lakrën dhe e ndani përgjysmë

Hiqni pjesën e bishtit, duke e prerë në formë trekëndëshe 

Tani kthejeni lakrën përmbys dhe e ndani në tri pjesë

Së fundmi e ktheni lakrën horizontalisht dhe filloni ta prisni 

Kjo lloj lakre nuk pritet shumë imët. Pra pak a shumë kërkon këtë trashësi: 

Kjo lakër është perfekte për çdo sallatë!

Burimi: feelgoodfoodie

Lini një koment