Vendoseni mishin midis 2 fletëve të letrës së kuzhinës ose mbështjelljes plastike. Përdorni një çekiç mishi për të rrahur çdo copë mish derri në trashësi 0.5 cm. I rregullojmë bërxollat e derrit nga të dyja anët me kripë dhe piper.
Vendosni miellin në një pjatë të cekët. Në një pjatë të veçantë të cekët, rrihni vezët. Vendosni thërrimet e bukës në një pjatë të tretë të cekët. Lyeni çdo copë derri në miell. Më pas zhyteni në vezë, duke lejuar që teprica të pikojë. Lyeni çdo copë mish derri në thërrimet e bukës që të mbulohen në mënyrë uniforme.
Në një tigan të madh në zjarr mesatar ngrohni vajin. Kur të ketë arritur nxehtësi të lartë, shtoni copat e mishit të derrit dhe kthejini pasi të kenë marrë ngjyrë të artë.
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento