Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
1.Merrni makaronat dhe vërini të ziejnë në tenxhere për 10-12 min.
2.Ndërkohë merrni arrat dhe vërini në tigan të skuqen për 5 minuta, duke i përzier gjatë gjithë kohës.
3.Hiqni makaronat nga tenxherja dhe kullojini.
4.Në tenxhere shtoni vaj ulluri dhe hudhër dhe vërini të skuqen pak.
5.Më pas merrni makaronat dhe hidhini tek tenxherja me vaj e hudhra.
6.Njëkohësisht shtoni edhe arrat, kripë, piper, majdanoz dhe përzijini mirë.
7.Lërini në zjarr për 2-3 min duke i përzier që të mos digjen.
8.Hiqini nga zjarri dhe shërbejini në pjata me gjethe të rukolas, majdanozit dhe djath të shkrirë.
9.Këshillohet të shërbehen të nxehta.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment