2 lugë gjelle uthull vere të bardhë ose lëng limoni
Hidhni të verdhat e vezëve dhe mustardën në një tas, i rregulloni me kripë dhe piper dhe i përzieni së bashku derisa të kombinohen plotësisht.
Përziejeni vazhdimisht, shtoni një pikë të vogël vaji dhe përzieni derisa të bashkohet plotësisht, më pas shtoni një pikë tjetër dhe vazhdoni nga një pikë derisa të verdhat dhe vaji të bashkohen dhe të fillojnë të trashen.
Pasi të jeni të sigurt se vaji dhe vezët po bashkohen, mund të shtoni pak më shumë vaj në të njëjtën kohë, por jini të durueshëm, pasi shtimi i vajit shumë shpejt do të bëjë që majoneza të ndahet dhe të thahet.
Pasi të jetë futur i gjithë vaji në vezë dhe të keni një majonezë të trashë, me lugë, hidhni uthullën ose lëngun e limonit dhe rregulloni sipas shijes. Ruhet ne frigorifer për dy dite.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento