1.Gatuajini specat dhe sallamin në një tigan mbi nxehtësi të mesme derisa të skuqen dhe të mos jenë më rozë, nga 10-15 minuta. Kullojeni dhe vendoseni mënjanë.
2.Përgatisni proshutën në të njëjtin tigan dhe lëreni të gatuhet rreth 10 minuta.
3.Më tej shtoni qepët dhe hudhrat dhe gatuajini derisa qepët të jenë të buta dhe të tejdukshme, rreth 5 minuta.
4.Derdhni supën e pulës në tiganin me proshutë dhe qepë dhe lëreni të ziejë mbi nxehtësinë e lartë. Shtoni patatet dhe vlojeni deri sa të jenë zbutur, rreth 20 minuta.
5.Ulni nxehtësinë në mesatare dhe shtoni panën dhe sallamin e gatuar më parë.
6.Përzieni spinaqin në supë pak para se ta servirni.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento