Jeta jote nuk do të jetë më e njëjtë pasi të lexosh këtë.
Ajo çfarë kemi menduar se është kanellë, në fakt është kasia. Kasia është një alternativë e lirë e erëzës së famshme e cila shitet gjithandej si kanellë.
Ajo ka një aromë ndryshe, por mbi të gjitha është e dëmshme për shëndetin tuaj. Tek shumica e njerëzve që e konsumojnë shkakton migrenë. Kasia prodhohet nga pemët që rriten në Kinë, Vietnam dhe Indonezi. Ndërkohë që kanella e vërtetë rritet në Sri Lanka dhe në Indinë Perëndimore.
Si të shmangësh të blerin e kanellës false
Kanella e vërtetë është shumë e lehtë për tu thyer, ka ngjyrë të fortë, të ndritshme dhe duket si pergamenë.
Kasia është shumë e ngurtë dhe ka ngjyrë kafe të ndezur.
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment