Jeta jote nuk do të jetë më e njëjtë pasi të lexosh këtë.
Ajo çfarë kemi menduar se është kanellë, në fakt është kasia. Kasia është një alternativë e lirë e erëzës së famshme e cila shitet gjithandej si kanellë.
Ajo ka një aromë ndryshe, por mbi të gjitha është e dëmshme për shëndetin tuaj. Tek shumica e njerëzve që e konsumojnë shkakton migrenë. Kasia prodhohet nga pemët që rriten në Kinë, Vietnam dhe Indonezi. Ndërkohë që kanella e vërtetë rritet në Sri Lanka dhe në Indinë Perëndimore.
Si të shmangësh të blerin e kanellës false
Kanella e vërtetë është shumë e lehtë për tu thyer, ka ngjyrë të fortë, të ndritshme dhe duket si pergamenë.
Kasia është shumë e ngurtë dhe ka ngjyrë kafe të ndezur.
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment