Si të bëni akullore të shijshme me ananas brenda 5 minutave
Çfarë do ishte më e mira për këtë kohë? Një lëng frutash me ananas apo një akullore? Si thoni për të dyja?
Kjo receta më poshtë do ju tregojë si të përgatisni brenda një kohë të shkurtër një akullore të shijshme me ananas. Për më tepër ju nevojiten vetëm dy përbërës.
Përbërësit:
1 ananas ( i qëruar, i prerë në kubikë dhe i ngrirë)
1 gotë qumësht kokosi
Udhëzime:
Në një blender do të shtoni ananasin dhe qumështin.
I përzieni mirë për disa minuta.
Nëse ju pëlqen në gjendje të butë akullorja është gati për tu shijuar, në të kundërt do e lini për pak kohë në ngrirje derisa të fortësohet plotësisht. Nëse ju pëlqeu receta ndajeni edhe me miqtë tuaj!/neps.al
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment