Si kjo picë me gjizë, suxhuk italian dhe sallatë jeshile nuk keni provuar
1/4 filxhan vaj ulliri
Suxhuk italian
Brumë pice i blerë, në temperaturën e dhomës
3/4 filxhan salcë marinara
6 copa mocarela
1/2 filxhan gjizë
1/4 qepë të kuqe të vogël
2 lugë lëng limoni të freskët
2 copa sallatë jeshile
Kripë, Piper i zi
1.Ngroheni furrën në 200 ° C.
2.Nxehni 1 lugë gjelle vaji në një tigan të mesëm mbi nxehtësinë mesatare.
3.Shtoni suxhukun dhe gatuajeni duke e thyer atë në copa dhe duke e gatuar deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë.
4.Shtypni brumin në tigan, duke mbuluar pjesën e poshtme dhe anët.
5.Lyjeni pjesën e sipërme të brumit me mocarela, salcën marinara, qepën dhe suxhukun e gatuar.
6.Piqeni derisa të formohet një kore kafe e artë, 30-35 minuta.
7.Shtoni sipër gjizën dhe ¼ lugë çaj piper.Piqeni derisa gjiza të ngrohet 3 – 4 minuta.
8.Lereni të pushojë për 5 minuta para se ta shërbeni.
9.Ndërkohë, hidhni së bashku me sallatën, lëngun e limonit, 2 lugët e mbetura të vajit dhe ¼ lugë çaji kripë dhe piper në një tas të mesëm.
10.Shërbejeni picen e ngrohtë me sallatën e përgatitur.
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment