Si kjo picë me gjizë, suxhuk italian dhe sallatë jeshile nuk keni provuar
1/4 filxhan vaj ulliri
Suxhuk italian
Brumë pice i blerë, në temperaturën e dhomës
3/4 filxhan salcë marinara
6 copa mocarela
1/2 filxhan gjizë
1/4 qepë të kuqe të vogël
2 lugë lëng limoni të freskët
2 copa sallatë jeshile
Kripë, Piper i zi
1.Ngroheni furrën në 200 ° C.
2.Nxehni 1 lugë gjelle vaji në një tigan të mesëm mbi nxehtësinë mesatare.
3.Shtoni suxhukun dhe gatuajeni duke e thyer atë në copa dhe duke e gatuar deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë.
4.Shtypni brumin në tigan, duke mbuluar pjesën e poshtme dhe anët.
5.Lyjeni pjesën e sipërme të brumit me mocarela, salcën marinara, qepën dhe suxhukun e gatuar.
6.Piqeni derisa të formohet një kore kafe e artë, 30-35 minuta.
7.Shtoni sipër gjizën dhe ¼ lugë çaj piper.Piqeni derisa gjiza të ngrohet 3 – 4 minuta.
8.Lereni të pushojë për 5 minuta para se ta shërbeni.
9.Ndërkohë, hidhni së bashku me sallatën, lëngun e limonit, 2 lugët e mbetura të vajit dhe ¼ lugë çaji kripë dhe piper në një tas të mesëm.
10.Shërbejeni picen e ngrohtë me sallatën e përgatitur.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment