Si kjo picë me gjizë, suxhuk italian dhe sallatë jeshile nuk keni provuar
1/4 filxhan vaj ulliri
Suxhuk italian
Brumë pice i blerë, në temperaturën e dhomës
3/4 filxhan salcë marinara
6 copa mocarela
1/2 filxhan gjizë
1/4 qepë të kuqe të vogël
2 lugë lëng limoni të freskët
2 copa sallatë jeshile
Kripë, Piper i zi
1.Ngroheni furrën në 200 ° C.
2.Nxehni 1 lugë gjelle vaji në një tigan të mesëm mbi nxehtësinë mesatare.
3.Shtoni suxhukun dhe gatuajeni duke e thyer atë në copa dhe duke e gatuar deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë.
4.Shtypni brumin në tigan, duke mbuluar pjesën e poshtme dhe anët.
5.Lyjeni pjesën e sipërme të brumit me mocarela, salcën marinara, qepën dhe suxhukun e gatuar.
6.Piqeni derisa të formohet një kore kafe e artë, 30-35 minuta.
7.Shtoni sipër gjizën dhe ¼ lugë çaj piper.Piqeni derisa gjiza të ngrohet 3 – 4 minuta.
8.Lereni të pushojë për 5 minuta para se ta shërbeni.
9.Ndërkohë, hidhni së bashku me sallatën, lëngun e limonit, 2 lugët e mbetura të vajit dhe ¼ lugë çaji kripë dhe piper në një tas të mesëm.
10.Shërbejeni picen e ngrohtë me sallatën e përgatitur.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment