Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Në një tigan vendosim qepët e coptuara, mishin e bluar, orizin, kripën dhe piperin e zi, i skuqim për 5 minuta dhe shtojmë piperin e kuq.
Vazhdojmë i skuqim edhe për 2 minuta të tjera.
Marrim gjethet e spinaqit dhe i vlojmë në ujë.
Masën që kemi në tigan e mbështjellim me gjethet e spinaqit.
Sarmat e mbështjellura i rendisim në tenxhere, dhe shtojmë 2 gota ujë në të.
Hedhim pak yndyrë në një tigan bashkë me 1 lugë piper të kuq dhe pasi të jetë skuqur pak e shtojmë në tenxhere.
Sarmat i ziejmë në temperaturë mesatare për 1 orë.
Pasi të jënë zier sarmat i heqim nga tenxherja, i rendisim në tavë, shtojmë 1 gotë ajkë sipër tyre dhe i pjekim në furrë për 15 minuta.
Pas kësaj sarmat janë gati të serviren.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment