Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Ngroheni furrën në 175 °C.
2.Hidhni qepë, salcë soje, pluhur hudhër dhe 1 lugë gjelle vaj në një tigan.
3.Shtoni kripë dhe lërini të piqen derisa qepa të skuqet rreth skajeve dhe të jetë shumë e butë, 25–35 minuta. Lëreni të ftohet 5 minuta.
4.Ndërkohë, hidhni erëzat tek salca.
5.Shkrini gjalpin në një tigan të vogël jo-ngjitës në nxehtësi mesatare.
6.Shtoni vezët me pak kripë. Gatuajini, duke i trazuar derisa vezët të vendosen në palosje kremoze, 1-2 minuta.
7.Përhapni salcën në anët e prera të kifleve.
8.Transferoni gjysmat e poshtme në një fletë pjekjeje të pjekur.
9.Vendosni sipër vezët, pastaj vendosni djathin sipër. Piqni gjysmat e poshtme derisa djathi të shkrihet, rreth 5 minuta.
10.Sipër hidhni qepë dhe mbylleni sanduiçin.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento