Salmon i gatuar me salcë pikante

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 5 min

Ingredientët

  • Për skuqjen e salmonit me avull:
  • 2 fileto salmoni
  • 1 filxhan me ujë
  • Kripë
  • Piper të zi
  • Për salcën pikante:
  • 1 spec jeshil
  • 1 lime, lëngu
  • 2 karafil hudher e grirë
  • 1 lugë gjelle mjaltë
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 lugë gjelle ujë të nxehtë
  • 1 lugë gjelle majdanoz të copëtuar
  • 1/2 lugë çaji piper i kuq
  • 1/2 lugë çaji qimnon

Udhëzimet

1

Kombinojeni dhe përzieni të gjithë përbërësit e salcës në një tas dhe lereni menjane.

2

Shtoni ujë në tenxhere me presion.

3

Vendosni filetot e salmonit në tenxheren me avull brenda.

4

Shtoni brenda kripë e piper sipas shijes tuaj.

5

Mbulojeni dhe bllokoni kapakun.

6

Përzgjidhni regjimin e avullit dhe rregulloni kohën e gatimit në 5 minuta në presion të lartë.

7

Kur mbytet gatimi me presion, përdorni dorezhin e lirimit të shpejtë për të liruar presionin me avull dhe për të ndaluar gatimin.

8

Hapni kapakun dhe transferoni salmonin në një pjatë shërbyese.

9

Ngroheni me salcën pikante dhe shërbeni.

Lini një koment