Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Në një tas të mesëm, fusim së bashku mjaltin, salcën e sojes, lëng limoni dhe piperin e kuq.
2.Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, ngrohim dy lugë vaj.
3.Kur vaji është i nxehtë, shtojmë salmonin, kripën dhe piperin.
4.E gatuajmë salmonin për rreth 6 minuta, duke e kthyer nga të gjtha anët.
5.Në tigan shtojmë hudhrën dhe e lemë për 1 minutë të skuqet me salmonin.
6.Më pas shtojmë përzierjen e mjaltit, limonit dhe salcës.
7.Pasi salmoni dhe përzierja të kenë marrë shijen e njëri – tjetrit e heqim nga nxehtësia.
8.Pjatën e shërbejmë me limon dhe majdanoz.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment