Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Quhet sallatë pastash Taco dhe është një vakt i këndshëm e i shijshëm për t’u shijuar nga gjithë familja. Salca kremoze e tyre është një shpërthim shijesh meksikane. Një vakt i gatuar në shtëpi i cili na lejon të zgjedhim produkte cilësore, si pasta integrale, avokado të freskëta, etj...
Në një tenxhere me ujë të kripur, zieni pastat sipas kohës që kërkon paketimi.
Ndërkohë, nxehni vajin në një tigan, shtoni mishin e grirë të gjelit të detit dhe përziejeni me një spatul derisa të ndahet mirë.
Shtoni qepën e prerë dhe gatuajini për 5 minuta ose derisa mishi të marrë ngjryë kafe dhe qepa të zbutet.
Shtoni domatet e grira dhe erëzat e Tacos dhe përziejini mirë.
Shtoni aty pastat që keni zier dhe kulluar, shtoni salcën e kosit dhe djathin Chedar. Vazhdoni gatimin në zjarr të ulët derisa djathi të shkrijë.
Dekorojeni pjatën me domatet qershi, misër, avokado dhe koriandër.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment