Në një tenxhere të madhe me ujë të kripur, përvëlojini mashurkat për 2-3 minuta. I kullojmë, i shpëlajmë me ujë të ftohtë, më pas i thajmë në letër kuzhine. Rregullojini në një pjatë. Sipër shtoni fiqtë, qepën e njomë, mocarelën, lajthitë dhe borzilokun.
Në një tas të vogël ose kavanoz reçeli me kapak të vendosur, shtoni uthullën, reçelin e fikut, vajin e ullirit dhe pak erëza. Tundeni mirë dhe hidheni mbi sallatë pak para se ta shërbeni.
Është një nga historitë më simpatike të botës së gastronomisë: një eksplorues i guximshëm venecian, Marco Polo, udhëton për vite të tëra në Lindjen e largët misterioze. Kur kthehet më në fund në Itali në vitin 1295, ai sjell...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Komento