Në një tenxhere të madhe me ujë të kripur, përvëlojini mashurkat për 2-3 minuta. I kullojmë, i shpëlajmë me ujë të ftohtë, më pas i thajmë në letër kuzhine. Rregullojini në një pjatë. Sipër shtoni fiqtë, qepën e njomë, mocarelën, lajthitë dhe borzilokun.
Në një tas të vogël ose kavanoz reçeli me kapak të vendosur, shtoni uthullën, reçelin e fikut, vajin e ullirit dhe pak erëza. Tundeni mirë dhe hidheni mbi sallatë pak para se ta shërbeni.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento