Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Me ardhjen e verës të gjithë duam të ndihemi në formë, të mbajmë larg plakjen dhe të hamë në mënyrë të shëndetshme e të ekuilibruar. Besojini quinoa-s dhe përgatiteni në formë sallate. Më poshtë do të lexoni për dy receta të thjeshta, oreksndjellëse, të lehta dhe mbi të gjitha të thjeshta për t’u realizuar. Të përshtatshme për stinën e pranverës.
Sallata I
Përbërësit:
Përgatitja:
Sallata II
Përbërësit:
Përgatitja:
Lani quinoan dhe hidheni në një tenxhere me ujë në raportin 1:2. Prisni të ziejë, lëreni për 10 minuta në zjarr mesatar, hiqeni nga soba dhe lëreni quinoan të fryhet derisa ta ketë absorbuar krejtësisht ujin. Më pas shpëlajeni me ujë të ftohtë duke e hedhur në një sitë të imët.
Prisni djathin tofu në kubikë dhe kaurdiseni në një tigan me një lugë vaj ulliri dhe curry.
Në një enë servirjeje, përzieni quinoan me tre lugë vaj ulliri, shtoni ullinjtë dhe domatet e thata të grira, djathin tofu, kripën dhe piperin. Sipas dëshirës suaj, shtoni edhe disa pika limon./neps.al
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment