Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Kjo sallatë që kombinon së bashku panxharin dhe karotat është një kombinim ideal fitokimikatesh antioksiduese. Receta është marrë nga dietologia e njohur Blerina Bombaj. Luani duart dhe futjuni punës amvisa!
Në një tas kombinoni lëngun e portokallit, limonit, kripën, vajin dhe xhinxherin. Trazojini mirë derisa të bëhet një salcë e lidhur.
Ndajeni salcën në dy pjesë dhe me secilën marinoni veç e veç karotat dhe panxharin.
Më pas i vendosni bashkë në një pjatë të thellë sallate, në mënyrë që të dallohet e kuqja e panxharit dhe portokallia e karotave. Në fund i hidhni siper nenexhikun.
Nëse keni dëshirë mund t’i shtoni shegë ose rrush të thatë. Ju bëftë mirë!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment