Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Në një tenxhere të madhe me ujë të valuar me kripë futni makaronat orecchiette për të zier sipas udhëzimeve të paketimit të tyre.
2.Pasi të jenë zier, kullojini dhe lerini mënjanë.
3.Në një tas të vogël hidhni së bashku vaj ulliri dhe uthull balsamike, pastaj shtoni kripë dhe piper.
4.Shtoni më pas makaronat, hudhrën dhe domatet dhe përzijini mirë deri sa të marrin përbërësit shijen e njëri – tjetrit.
5.Shtoni dhe borzilokun dhe pasta juaj do të jetë gati për t’u shërbyer.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment