1.Priteni proshutën në copa dhe skuqeni në një tigan të madh derisa të gatuhet plotësisht. 2.Thajeni në një peshqir letre deri sa të jetë e nevojshme që të largohet vaji i tepërt. 3.Pritini kokën e lulelakrës në copa të vogla me madhësi kafshimi, duke prerë majat e florezave dhe copëtojeni në copa të vogla. 4.Vendosni […]
1.Priteni proshutën në copa dhe skuqeni në një tigan të madh derisa të gatuhet plotësisht.
2.Thajeni në një peshqir letre deri sa të jetë e nevojshme që të largohet vaji i tepërt.
3.Pritini kokën e lulelakrës në copa të vogla me madhësi kafshimi, duke prerë majat e florezave dhe copëtojeni në copa të vogla.
4.Vendosni lulelakrën në një tas të madh dhe shtoni specat, qepën, proshutën dhe djathin.
5.Në një tas të vogël rrihni majonezën, sheqerin dhe uthullën derisa të formohet salca.
6.Hidheni sipër sallatës dhe përziejeni mirë që sallata të bëhët homogjene.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Komento