Sugjerojmë:

Sallatë me lulelakër dhe speca, më e mira që mund të provoni sot!

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
15 minuta
Sugjerohet për:
3 persona
Kalori:
345
1 lulelakër me kokë të madhe
Proshutë 1/2 lbs, e skuqur e mesme në të freskët
2 speca të kuq
1 qepë e mesme, e prerë
1 kupë djathë cheddar
Për salcën:
1 filxhan majonezë
2 lugë sheqer ose shurup panje për shije
3 lugë uthull molle

1.Priteni proshutën në copa dhe skuqeni në një tigan të madh derisa të gatuhet plotësisht. 2.Thajeni në një peshqir letre deri sa të jetë e nevojshme që të largohet vaji i tepërt. 3.Pritini kokën e lulelakrës në copa të vogla me madhësi kafshimi, duke prerë majat e florezave dhe copëtojeni në copa të vogla. 4.Vendosni […]

1.Priteni proshutën në copa dhe skuqeni në një tigan të madh derisa të gatuhet plotësisht.

2.Thajeni në një peshqir letre deri sa të jetë e nevojshme që të largohet vaji i tepërt.

3.Pritini kokën e lulelakrës në copa të vogla me madhësi kafshimi, duke prerë majat e florezave dhe copëtojeni në copa të vogla.

4.Vendosni lulelakrën në një tas të madh dhe shtoni specat, qepën, proshutën dhe djathin.

5.Në një tas të vogël rrihni majonezën, sheqerin dhe uthullën derisa të formohet salca.

6.Hidheni sipër sallatës dhe përziejeni mirë që sallata të bëhët homogjene.

7.Shërbejeni menjëherë!

Komento