Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
E freskët dhe e lehtë, kjo pjatë perimesh e shoqëruar me një salcë të këndshme pak të athët është perfekte për të shoqëruar pjatat e mishit ose peshkut. Sallata me karota është e thjeshtë për t’u përgatitur dhe është ideale për të gjitha rastet.
Qëroni karotat, lajini dhe pritini në listela të holla. Qëroni thelpinjtë e hudhrës dhe lani tufëzën e majdanozit, kullojeni dhe thajeni, më pas lidheni me një fill kuzhine.
Vendosni në zjarr një tenxhere me një litër ujë, shtoni uthullën e bardhë, verën e bardhë të thatë, 2 lugë vaj ulliri e.v, thelpinjtë e hudhrës, tufën e lidhur të majdanozit, sheqerin, pak kripë e piper. Kur uji të marrë valë shtoni karotat dhe ziejini për 10 minuta në zjarr të ulët.
Kullojini karotat dhe vendosini në një enë. Ruajeni lëngun që kulluat dhe vendoseni përsëri në zjarr të avullojë. Kur të arrijë në sasinë e një gote, hiqeni nga zjarri.
Kur lëngu të jetë ftohur shtoni dy lugë mustardë, përziejini mirë dhe hidheni mbi karotat. Shtoni kripë, piper dhe dy lugë vaj ulliri. Përziejini mirë dhe dekorojeni sallatën me gjethe të copëtuara borziloku.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment