Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Sallata me qiqra, avokado dhe djathë është një pjatë e freskët dhe e ushqyeshme, që u shkon drekave ose darkave verore. Jemi të sigurtë që pasi ta provoni herën e parë, do ta bëni edhe shumë herë të tjera!
Vendosni në një plan pune gjithë përbërësit që ju duhen për sallatën. Si fillim merrni qiqrat dhe hidhini në një enë. Lani, pastroni dhe grini në feta të holla kastravecin, pastaj shtojuani qiqrave.
Prisni djathin në kubikë dhe pastaj shtojuani qiqrave dhe atë. Merrni avokadon, priteni përgjysmë, qërojeni priteni në feta dhe shtojeni bashkë me përbërësit e tjerë të sallatës.
Në fund shtojini sallatës pak vaj ulliri, pak kripë, pak piper dhe në fund një lime ose limon të shtrydhur. Përziejini mirë dhe sallata është gati.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment