Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sallata me qiqra, avokado dhe djathë është një pjatë e freskët dhe e ushqyeshme, që u shkon drekave ose darkave verore. Jemi të sigurtë që pasi ta provoni herën e parë, do ta bëni edhe shumë herë të tjera!
Vendosni në një plan pune gjithë përbërësit që ju duhen për sallatën. Si fillim merrni qiqrat dhe hidhini në një enë. Lani, pastroni dhe grini në feta të holla kastravecin, pastaj shtojuani qiqrave.
Prisni djathin në kubikë dhe pastaj shtojuani qiqrave dhe atë. Merrni avokadon, priteni përgjysmë, qërojeni priteni në feta dhe shtojeni bashkë me përbërësit e tjerë të sallatës.
Në fund shtojini sallatës pak vaj ulliri, pak kripë, pak piper dhe në fund një lime ose limon të shtrydhur. Përziejini mirë dhe sallata është gati.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment