Freskia e selinos kombinohet shumë mirë me shijen e mishit dhe delikatesën e kërpudhave. Sallata me pula, kërpudha e selino është shumë mirë e asimilueshme nga organizmi ynë.
Përbërësit për 4 persona:
600 gram gjoks pule i gatuar
4 kërcej selino
4 lugë kos i plotë
kripë
300 gram kërpudha shampinjon të freskëta
3 lugë majonezë
1 tufë bar qepe
Përgatitja:
Gjoksin e zier ose të pjekur të pulës bëjeni fije-fije. Merrni kërcejt e pastruar të selinos dhe pritini në feta rrethore.
Merrni një tufëz bar qepe dhe priteni. Pastroni shampinjonat. Bashkoni përbërësit në pjatat e servirjes.
Përzieni majonezën, jogurtin, barin e grirë të qepës, kripën dhe piperin. Hidhni pak nga kjo salcë nëpër pjatat e servirjes.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment